Vejen til indre frihed.

Om at gøre tingene let for sig selv.

Frihed og lethed er dybt forbundet.

Det kan måske lyde banalt eller endda ligegyldigt, men lethed er faktisk en enkel og powerfuld vej til indre frihed og til en livskvalitet mange kun drømmer om, men ikke aner hvordan de skal få.

Vi lever i en verden, hvor præstation, produktivitet og konkurrence ofte er i fokus.
Vi presses hele tiden til at være og gøre bedre, og det kan føre til stress, angst og en følelse af utilstrækkelighed.

Undervejs glemmer vi ofte at spørge os selv, “Gør jeg tingene på den mest hensigtsmæssige måde?

Vi spørger sjældent, “Gør jeg det let for mig selv?”
At gøre tingene let for sig selv betyder ikke, at vi undgår udfordringer eller slipper ansvaret.
Det handler om at få øje på og slippe på de unødvendige byrder, vi bærer, og frigøre os fra dem.
Det handler om at skabe en balance hvor vi både kan være målrettede og gøre tingene med lethed, så vi ikke brænder ud undervejs.

Jeg har opdaget mange gode grunde til, hvorfor det er vigtigt at gør tingene lettere for os selv:

  • Vi bevarer energien og motivationen: Når vi stræber efter at gøre alt så besværligt som muligt, dræner vi os selv for energi. Jeg har været der, og det er vejen til nedbrud og stress for mange.
    Ved at forenkle vores tilgang kan vi bevare vores mentale, følelsesmæssige og fysiske ressourcer, så vi kan bruge dem på det, der virkelig betyder noget.

Tror du på, at hvis du bare arbejder rigtig hårdt, får du alt du fortjener?

  • Lethed fremmer kreativitet og innovation: Når vi slipper af med overflødige kompleksiteter, giver vi plads til kreativitet og innovationen. Det bliver lettere at tænke ud af boksen og finde nye gode løsninger.

Du må gøre noget andet, for at få andre resultater end du har nu.

  • Det styrker selvværdet: Når vi gør tingene let for os selv kan vi tage små skridt, et af gangen, og så opnår vi vores mål med lethed. Det føles ikke som om vi har lavet noget, selvom vi har lavet en masse. Vi føler vi os kompetente og selvsikre. Det styrker vores selvværd og tro på egne evner.

Første skridt består i at du skal beslutte dig. 

  • Det øger tilfredshed og glæde: Når vi skaber en mere let tilgang til livet, bliver det mere glædesfyldt. Vi kan nyde processen i stedet for blot at fokusere på resultatet. Vi får tid til at trække vejret og være nærværende og nyde. Livet bliver mere meningsfuldt, når vi giver os selv tilladelse til at nyde det.

Giver du dig selv lov til at nyde livet!

  • Det skaber balance i livet: At gøre tingene let for sig selv handler også om at prioritere vores tid og energi. Det giver os mulighed for at skabe balance mellem arbejde, hvile, forpligtelser og fornøjelser. Vi føler vi har mere styr på tingene og er i kontrol.

 Vil du være gladere og mere tilfreds?

  • Lethed forbedrer også relationer: Når vi er mindre stressede og pressede, er vi bedre rustet til at være nærværende og støttende over for andre. Det bidrager til stærkere, dybere og mere meningsfulde relationer.

Lad os huske, at livet ikke kun handler om at nå frem til destinationen, men også om at nyde selve rejsen.

Ved at gøre tingene let for os selv, kan vi frigøre os fra de byrder, der vejer os ned, og i stedet omfavne livet på en måde, der giver os plads til at trives og udfolde vores fulde potentiale.
Så lad os sammen begynde at tænke på, hvordan vi kan gøre tingene let for os selv.
Måske kan vi forenkle vores daglige rutiner, uddelegere opgaver, sige mere nej, slippe det som ikke længere er aktuelt eller ikke er vigtigt, og fokusere på selvomsorg.
Lad os huske, at vejen til indre frihed starter med at give os selv tilladelse til at gøre tingene let.
Det er en gave, vi kan give os selv, og som vil påvirke alle områder af vores liv positivt.
Ja Tak til det lette og gode liv 🙂

Susanne Hedal er dreammastercoach og businessmentor. Hun har de sidste 25 år hjulpet mange mennesker med at omsætte deres drømme til virklighed. Hendes tilgang er både spirituel, helt nede på jorden og praktisk. Hun slår på tromme for at vi alle lytter til hjertet, udvikler vores intuition, lever vores storhed, og drømmer en bedre verden frem. Du kan følge hendes blog på susannehedal.dk/blog og på susannehedal.dk/podcast hvor hun interviewer aktuelle mennesker om at udleve sine drømme og tjene penge på det. Hun holder foredrag rundt omkring og er på vej med et par bøger. Du kan følge hende på facebook, instagram og linkedin.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en guide som hjælper dig til klarhed og en stærk intention for dine drømme.

susannehedal.dk,dreammastercoach,businessmentor,drømme,intuition,livsstil